Blogg

RSS

Tillbaka till grunden

17 jan 2015

 

 

Det är så otroligt härligt att träffa alla nya människor i den här nya världen. Så mycket kunskap, så mycker generositet...och så mycket jag inser att jag inte kan. Det påminner mig om när jag började läsa på Gestaltakademin, ju längre jag studerade ju mer insåg jag att jag inte kunde. Men jag gillar utmaningen i att hela tide lära nytt, lära mer och lära om. Och ödmjukheten när man inser hur mycker mer man har att lära är kanske en kompetens i sig.

I vecka var jag på ett besök i min favoritaffär i Malmö, Drewex. Jag blir helt lycklig när jag stiger in där. Det är lite trångt och ruffigt med grejer från golv till tak. De har allt man kan önska sig av färger, penslar, papper och en massa attiraljer som jag tänker att jag bara måste ha....och jag smyger runt bland hyllorna som ett litet barn i en leksaksaffär och tänker att om jag bara hade en sån där pensel...och den nyansen av blått...och....

Men nu var det passpartouer jag skulle köpa och jag lyckades diciplinera mig...nästan i alla fall. När jag kom fram och skulle batala kom jag på att jag skulle ha maskeringstejp också. Jag sa att jag brukade använde det till en hel del, bland annat till att täta baksidan. Mannen bakom disken stannade mitt i en rörelse och sa: "Du menar inte att du använder denna till det?"

"Eh...jo"..sa jag, "är det inte bra eller?"

"Nej, vet du vad, så får man absolut inte göra" och så kom en lång utförlig utläggning om varför det i princip var straffbart. "Och vet du" sa han "det finns till och med idioter som använder den här tejpen till att fästa sina bilder i passpartoun!!!" och så himmlade han med ögonen och stirrade på mig över kanten på sina glasögon "Men det gör du väl inte i alla fall....jaha....det gör du ja" "OK, här behövs en "liten" lektion" Han var sträng, men nu vet jag hur man ramar in sina akvareller...och hur man ABSOLUT INTE gör, det lär jag inte glömma i första taget. Så nu får jag vackert plocka hem mina tavlor och rama om dem igen så att inte akvarellguden utkräver sin gruvliga hämnd en dag.

Jag har också fått lära mig att grunden till allt måleri är teckning. Så jag googlade runt för att hitta en teckningskurs. Utbudet var ganska tunnt måste jag säga. Och kroki som jag allra helst skulle vilja gå på finns inte inom en radie på 10 mil. Men vips vad det var löste sig det hela. Eddies "svärfar" Hans,  berättade för mig om en kurs han går på nätet med videofilmer som på ett mycket enkelt sätt visar olika tecknngstekniker. Nyfiken blev jag,  gick omedelbart hem och googlade...igen. Jag slog till dierkt! Suverän kurs måste jag säga. Pedagogiskt, roligt och jag kan sätta mig på skolbänken när som helst på dygnet....passar mig perfekt. www.proko.com 

Så nu är jag tillbaka där jag började...med teckning. Den här gången ska jag lära mig på riktigt för att använda kunskaperna i min avkarellmålning. Förhoppningsvis kan det ge ännu mer frihet i måleriet....

Tills vi ses....allt gott

 

 

Premiär

10 jan 2015

Jag har länge gått och sneglat på den här delen av min hemsida. Blogg...hm...lite spännande är det allt. Jag tänker...varför inte. Anledningen till att jag startade min hemsida är för att jag känner mig så uppfylld av mitt nya intresse, akvarellmålning så varför inte passa på att skriva om det, min glädje och mina vedermödor kring mitt måleri. Jag antar att jag fortfarande befinner mig i smekmånaden. Allt är roligt och spännande, inte en enda gång har jag haft lust att kasta ut mina målarredskap och ge upp, oavsett hur pigmenten beter sig tycker jag fortfarande att de är helt bedårande....ja, lite som smekmånad faktiskt.

Troligen har jag inte tillräckligt mycket kunskap om det jag gör för att förstå hur svårt det egentligen är och hur det egentligen ska se ut. Jag lär mig mer och mer, mest genom "learning by doing" och jag hoppas att jag aldrig ska förlora glädjen och lusten även om jag kanske kommer att bli både kritiserad och refuserad så småningom. 

Jag har inte den blekaste aning om hur det går till i den här världen, men jag får väl bara ge mig ut och lära mig.

Jag skulle gärna vilja ha en utställning med min bilder så smånigom och har börjat klura lite på hur det skulle kunna gå till. Något som har blivit tydligt för mig är att när jag vågar berättar om mina funderingar för vänner och bekanta så får jag ett otroligt stöd från alla. Många delar med sig av sina idéer och jag har fått erbjudande att visa mina bilder i olika sammanhang, fantastiskt roligt!

Det blir ingen daglig uppdatering här...jag har ju ett annat liv som ska skötas också med heltidsjobb, tonårsbarn och vänner som jag gärna vill ägna tid till.

Tills vi ses igen....allt gott.

Välkommen

Välkommen till www.aqvarellbycagu.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Kontakt


(Lämna tom)

Länkar